Dernek Tarihçesi

Geredeliler Derneği Kuruluşu
Gerede Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Köroğlu Spor Kulubü Derneği Kısa adı Geredeliler Derneği Nisan 2015 yılında 68 kişiden oluşan kurucu üye ile faaliyetine başlamıştır.
Ankara’da Geredeliler adına STK dendiğinde ilk akla gelen GERKAV’dır. Çeyrek asrı yarıda bırakan GERKAV, ihtiyaç sahibi ve başarılı Yükseköğrenim gören öğrencilere burs temin eden bir kuruluşumuzdur. Türkiye’nin her yerinde yaşayan ve öğrenim gören Gerede nüfusuna kayıtlı öğrencilere hatırı sayılır sayıda burs vererek Türkiye genelinde ağırlığını hissettirmektedir.

2017 yılı itibari ile 510 öğrenciye burs temin eden GERKAV amacına uygun en iyi çalışmayı yapmaktadır. Fakat Hemşerilerimiz arasında Vakfın bu faaliyetinin yanında vakıftan sosyal, kültürel, hemşerilerimizi bir araya getirecek çalışmaların beklentisi içerinde olduğunu sizde bizde çok iyi biliyoruz. Fakat Vakıf tüzüğüne ve vakıf kültürüne bu tür faaliyetler uymamaktadır. Hemşerilerimiz tarafından bu beklentiyi sağlayabilmek adına ister resmi ister resmi olmayan dernekleşme düşüncesi GERKAV Vakfı Başkanımız M.Ziya Kahraman büyüğümüzle paylaşıldı. Vakıf bünyesinde gençlik kolları mı? Yoksa Genç işadamları gibi konular ele alındı ve işin açıkçası kamuoyu yoklaması sonuçları hakkında bilgi verildi. Vakıf Başkanımızın da bize vermiş olduğu destek ile çalışmalarımıza başladık. Öncelikle 25 kişilik bir çalışma gurubu ile geniş bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. Yapılacak olan ilk toplantıya ilk etapta 160 kişi davet edildi. Toplantıya katılan 68 kişi ile dernekleşme düşüncesi enine boyuna tartışıldı. Toplantı sonrası katılan hemşerilerimizin hazırlanan tüzüğe imza atması ile kurucular kurulu oluşmuş olup Derneğimizin kuruluşu tamamlanmıştır. Kurucular kurulunun oy birliği ile Cafer ALAGÖZ Geredeliler Derneğinin Kurucu Başkanı olarak seçilmiştir. Hemşerilerimizin yoğun katılımı ile 12 Nisan 2015 tarihinde ilk Genel kurul toplantımızı gerçekleştirdik. Genel kurul sonucunda kurucu Başkan Cafer ALAGÖZ tekrar başkan seçilerek yeni yönetimi ile göreve başlamıştır.
 

Gerede Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği 

Yönetim Kurulu